Reteta mar copt cu crema de whisky

Reteta mar copt cu crema de whisky
Reteta mar copt cu crema de whisky

Porții

3

Complexitate

1

Pregătire

Gătire

1h

Temperatură

75

Calorii

-

Ingrediente

• mere – 3 buc
• biscuiti cu scortisoara – 12 buc
• inghetata de menta – 6 scoops
• stafide – 100 g
• crema de whisky cu aroma de Tiramisu – 100 ml
• bautura de soia cu gust de orez – 100 ml
• smantana de gatit – 200 ml
• zahar brun – 3 linguri
• sirop de vanilie Monin – 2 linguri
• scortisoara pudra – 1 lingurita

Mod de preparare


• taiati merele in 4 si scoateti-le semintele 
• coaceti-le pe plita sau in cuptor
• adaugati-le intr-o punga de vidat FoodSaver mai mare si peste acestea puneti crema de whisky, siropul de vanilie, zaharul, stafidele, bautura de soia cu gust de orez si scortisoara pudra
• vidati partial (cca 70%) cu ajutorul aparatului de vidare FoodSaver, apasand functia pentru umiditate ridicata
• introduceti punga in aparatul de gatire in vid SousVide Supreme la 75⁰C si lasati-o acolo pentru 60 min, timp in care toate aromele se vor amesteca spectaculos
• desfaceti punga si turnati compozitia intr-o craticioara – adaugati smantana de gatit si lasati-o la redus (la inchegat pe foc) pentru cateva minute
• zdrobiti biscuitii si adaugati-i la baza paharului
• adaugati deasupra 3-4 bucati de mar
• adaugati inghetata (2 scoop-uri pe fiecare) si sos fierbinte din abundenta peste inghetata

Pofta buna!