Reteta rasol de vita cu sparanghel sote

Reteta rasol de vita cu sparanghel sote
Reteta rasol de vita cu sparanghel sote

Porții

2

Complexitate

2

Pregătire

Gătire

15h

Temperatură

65

Calorii

-

Ingrediente

• rasol de vita – 2 buc
• fulgi de chilly – dupa gust
• sparanghel – 1 legatura
• unt – 50 g
• usturoi – 2 catei
• boia – 1 lingurita
• ulei – 2 linguri
• vin alb
• demisec – 40 ml
• gheata – 1 kg
• sare si piper alb – dupa gust

Mod de preparare

• puneti ulei pe carne
• amestecati fulgii de chilly, cu boia, sare si piper alb si asezonati bine bucatile de carne
• vidati bucatile de rasol folosind un aparat de vidare Food Saver si incalziti aparatul de gatire in vid SousVide Supreme Inox la 65 de grade
• lasati carnea pentru 15 h la gatit si 1 h la odihnit
• cat se odihneste carnea, curatati sparanghelul cu un cutit economic (1 singura data pe fiecare parte)
• puneti sparanghelul la fiert in apa clocotita, cu sare, pentru cca 4 min.
• scoateti sparanghelul in apa cu gheata pentru a-i da soc termic si pentru a-i mentine culoarea verde viu
• dupa cateva minute, scurgeti bine sparanghelul si sotati-l in tigaie timp de 2 min, cu cateii de usturoi pe care ii taiati in prealabil pe jumatate, sare si piper dupa gust, iar la sfarsit stingeti cu vin alb
• optional puteti sota bucatile de rasol intr-o tigaie cca 1 min. pe fiecare parte, pentru a-i conferi o crusta rumena, lucioasa.

Pofta buna!

*gatirea in SousVide Supreme depinde foarte mult de grosimea bucatii de carne, precum si de tipul carnii sau de gramaj. Timpul si temperatura difera foarte mult in functie de acesti factori esentiali.