Reteta pulpa de rata cu coaja de lime si ghimbir

Reteta pulpa de rata cu coaja de lime si ghimbir
Reteta pulpa de rata cu coaja de lime si ghimbir

Porții

1

Complexitate

2

Pregătire

Gătire

10h

Temperatură

62

Calorii

-

Ingrediente

• pulpa de rata – 1 buc.(300 g)
• lime coaja de la 1 buc
• ghimbir ras – 1 varf de cutit
• cimbru proaspat – 1 crenguta
• sare
• piper negru – dupa gust

Mod de preparare

• indepartati excesul de grasime de pe pulpa de rata
• tocati coaja de lime marunt
• asezonati pulpa de rata cu sare, piper, ghimbir si coaja de lime 
• adaugati pulpa de rata impreuna cu crenguta de cimbru proaspat in punga speciala de vidare
• vidati-o cu aparatul de vidare Food Saver si introduceti-o in aparatul de gatire in vid SousVide Supreme Inox incalzit in prealabil la 62 de grade
• setati timpul de 10 ore si odata ce procesul s-a incheiat, lasati-o la odihnit cca 30 de minute
• optional o puteti sota in tigaie cu putin ulei pentru a-i oferi o culoare rumen-aurie.

Pofta buna!

*gatirea in SousVide Supreme depinde foarte mult de grosimea bucatii de carne, precum si de tipul carnii sau de gramaj. Timpul si temperatura difera foarte mult in functie de acesti factori esentiali.