Reteta pulpa de porc picanta

Reteta pulpa de porc picanta
Reteta pulpa de porc picanta

Porții

5

Complexitate

3

Pregătire

Gătire

14h

Temperatură

72

Calorii

-

Ingrediente

• pulpa de porc – 1 buc.la 15 kg
• boabe de mustar – 1 lingura
• ardei iute – 1 buc
• ardei kapia – 3 buc
• usturoi – 3 catei
• ghimbir ras – 1/2 lingurita
• patrunjel proaspat – 1 legatura
• freshul de la o lamaie
• ulei de masline extravirgin – 80 ml
• sare – dupa gust

Mod de preparare

• intr-o tava cu hartie de copt, coace ardeii kapia, ardeiul iute si usturoiul
• curata apoi ardeii kapia, arunca cotorul si pune-i intr-un castron incapator
• peste acestia adauga ardeiul iute, usturoiul, ghimbirul, fresh-ul de lamaie, uleiul de masline si sare si blendeaza pana obtii un sos omogen
• toaca patrunjelul marunt si adauga-l si pe acestea impreuna cu boabele de mustar, in sos
• taie bucatile de pulpa de porc de cca 2 degete grosime
• unge-le bine cu acest sos si videaza-le folosind un aparat de vidat FoodSaver
• pune apa in aparatul de gatit in vid SousVide Supreme Inox pana la semnul indicat, incalzeste-l la 72 de grade si lasa bucatile de pulpa de porc peste noapte, in acesta, pentru cca 14 ore
• odata gata, scurge lichidul (din care poti face un sos minunat), asezoneaza cu sare, daca mai este cazul, si optional le poti da culoare intr-o tigaie cu putin ulei sau in cuptor.

Pofta buna!

*gatirea in SousVide Supreme depinde foarte mult de grosimea bucatii de carne, precum si de tipul carnii sau de gramaj. Timpul si temperatura difera foarte mult in functie de acesti factori esentiali.