Reteta muschi de vita argentinian cu piure de cartofi dulci si morcovi

Reteta muschi de vita argentinian cu piure de cartofi dulci si morcovi
Reteta muschi de vita argentinian cu piure de cartofi dulci si morcovi

Porții

4

Complexitate

2

Pregătire

Gătire

1h

Temperatură

65

Calorii

-

Ingrediente

• muschi de vita Argentinian – 1 kg
• ulei cu infuzie de trufe – 34 picaturi
• cartofi dulci – 3 buc
• morcovi – 4 buc.mai mari
• unt – 65 g
• piper Cayenne – 1/2 lingurita
• busuioc proaspat – 56 frunze
• sare si piper dupa gust

Mod de preparare

• curatati, spalati si taiati cartofii si morcovii cuburi potrivite
• puneti-i la fiert cu putina sare
• odata fierti, lasati-i la scurs cca o ora, intr-o sita
• bagati-i la cuptor pentru 10-15 min, pe o hartie de copt, intr-o tava 
• dupa ce s-au copt, asezonati cu sare si piper Cayenne si adaugati-i in blender impreuna cu untul si busuiocul
• mixati pana obtineti o pasta omogena
• treceti-o prin sita de 2 ori, pentru a avea o textura mult mai fina

• fasonati si taiati muschiul de vita felii de cca 2 cm grosime
• asezonati cu sare, piper si un strop de ulei cu infuzie de trufe pe fiecare felie
• adaugati 25 g de unt si vidati cu ajutorul aparatului de vidare Food Saver
• incingeti aparatul de gatire in vid SousVide Supreme Inox la 65 de grade si introduceti punga inauntru
• scoateti punga dupa o ora, deschideti-o si lasati muschiul de vita la odihnit cca 15 min
• sotati-l in tigaie pentru cca 1 minut cu putin unt, 1 catel de usturoi, ulei de masline si 2 linguri de vin
• lasati-l 3 minute la odihnit
• serviti impreuna cu piureul de morcovi si cartofi dulci.

Pofta buna!

*gatirea in SousVide Supreme depinde foarte mult de grosimea bucatii de carne, precum si de tipul carnii sau de gramaj. Timpul si temperatura difera foarte mult in functie de acesti factori esentiali.