Reteta frigarui de obraz de porc

Reteta frigarui de obraz de porc
Reteta frigarui de obraz de porc

Porții

2

Complexitate

3

Pregătire

Gătire

36h

Temperatură

69

Calorii

-

Ingrediente

• cap de porc – 1 buc
• telina – 1/2 buc
• morcovi – 1/2 buc
• batoane de scortisoara – 2 buc
• anason stelat – 2 buc
• fenicul – 1/2 buc
• sangria – 50 ml
• miere – 2 lingurite
• fresh de lamaie – 2 lingurite
• usturoi – 45 catei
• sare si piper dupa gust

Mod de preparare

• dezoseaza bine capul de porc si taie felii de jumatate de palma lungime si un deget grosime bucatile de carne – poti pastra soriciul sau il poti inlatura, dupa preferinte
• asezoneaza bine bucatile cu sare si piper si pune-le in 2-3 pungi de vidare FoodSaver
• taie telina, morcovii si feniculul carpaccio (foarte, foarte subtire) si adauga-le deasupra, impreuna cu anasonul si batoanele de scortisoara
• pune Sangria peste si vacumeaza totul
• incinge aparatul de gatit in vid Sous Vide Supreme Inox la 69-70 ⁰C si lasa carnea acolo pentru cca 36 de ore
• scoate-o, las-o cateva ore la odihnit si tai-o cubulete
• amesteca mierea cu fresh-ul de lamaie si usturoiul zdrobit in prealabil intr-un mojar
• unge bine bucatile de carne si pune-le pe niste bete de frigarui lasate in prealabil la hidratat in apa
• pune-le intr-o tava cu hartie de copt si introdu-le in cuptorul incins la 200 ⁰C, pentru a se gratina
• serveste-le alaturi de cartofi si rosii coapte

Pofta buna!